“Лише за два дні наша бригада втратила під Бахмутом 500 бійців”: розмова з російським полоненим

Ще один російський військовополонений дав свідчення українським силам після того, як воїни 3-ї штурмової бригади ЗСУ під час прориву під Бахмутом захопили вояків 72-ї мотострілецької бригади зі складу 3-го армійського корпусу ЗС РФ.

Відео тривалої розмови отримала “Новинарня“.

Це рядовий Сергій Шилін (Шилин Николай Сергеевич). 1990 року народження, з Ульяновської області РФ. Підписав контракт з армією на два роки.

Окупант-невдаха розповідає про примусову мобілізацію до російського війська, повну відсутність навчання рекрутів, погане речове, грошове та продовольче забезпечення, жорстоке поводження з тими, хто відмовлявся воювати. Стрілець Шилін був змушений пити воду з річки. Командування бригади їх кинуло, а втрати в 72 омсбр лише за два дні на початку травня становили пів тисячі осіб.

Шилін, поранений внаслідок обстрілу, розповідає про надану українцями медичну допомогу в полоні, гуманне ставлення до нього. Та повне нерозуміння ним, для чого потрібна загарбницька війна в Україні.

У випадку повернення до Росії солдат обіцяє зламати собі ногу або втекти далеко у ліс, щоб не повертатися на війну.

Як повідомляла “Новинарня“, 10 травня ролик із захопленими на Бахмутському напрямку росіянами поширювала 3-тя окрема штурмова бригада ЗСУ, створена на базі підрозділу ССО “Азов”. Вони стояли на допиті перед Андрієм Білецьким – засновником і колишнім командиром полку “Азов”, який нині є командиром тактичної групи “Азов” у складі 3 ошбр.

Перед тим Білецький сповіщав, що їхні підрозділи на Бахмутському напрямку розбили бригадну розвідку 72 омсбр ЗС РФ, знищили значну кількість бойових броньованих машин, захопили значну кількість полонених росіян. “Наступальні дії велися в смузі шириною 3 км і глибиною 2 км 600 метрів. Уся дана територія повністю звільнена від російських окупаційних військ”, – заявляв Білецький.

Читайте також:
Російський розвідник, взятий у полон “азовцями” під Бахмутом, почав говорити


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.