Маємо частковий успіх, оборона триває: Сирський про ситуацію в Бахмуті

Українські військові досягли часткового успіху внаслідок контратак на Бахмутському напрямку.

Про це розповів Командувач Сухопутних військ ЗСУ та командувач Східного угруповання військ Олександр Сирський 15 травня.

“Просування наших військ на Бахмутському напрямку – це перший успіх наступальних дій в ході проведення операції з оборони Бахмута”, – ідеться в повідомленні від імені Сирського на каналі Мілітарного медіацентру.

З його слів, останні кілька днів показали, що ЗСУ можуть просуватися та знищувати окупантів навіть у надскладних умовах.

“Ми боремося меншим ресурсом, ніж ворог. Водночас нам вдається руйнувати його плани. Все завдяки нашим бійцям, які долають найвищу межу можливостей. Втім, це лише частковий успіх. І саме так його треба сприймати. Операція триває”, — сказав Сирський.

Генерал-полковник наголосив, що всі необхідні рішення щодо оборони ухвалені, а всі можливі сценарії розвитку подій опрацьовані разом із командирами на передовій.

Як інформувала “Новинарня“, у неділю, 14 травня, наші воїни здобули більше десяти ворожих позицій на північних і південних околицях Бахмута, зачистили значну площу лісового масиву в районі Іванівського та взяли в полон окупантів. У місті тривають запеклі бої.
За останні чотири дні Збройні сили України відсунули росіян на флангах навколо Бахмута – ГРАФІКА.

Читайте також:
ЗСУ ліквідували на Донеччині двох полковників ЗС РФ, включно з командиром 4-ї мотострілецької бригади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна