ЗСУ ліквідували на Донеччині двох полковників ЗС РФ, включно з командиром 4-ї мотострілецької бригади

Українські Сили оборони 13 травня уразили командний пункт російської армії у Кліщіївці, що в районі Бахмута, ліквідувавши щонайменше кількох високопоставлених військових ЗС РФ, включно з командиром 4-ї мотострілецької бригади В’ячеславом Макаровим.

Про це, зокрема, повідомив офіцер Збройних сил, військовий блогер Анатолій Штефан “Штірліц”, при цьому загибель принаймні двох полковників на війні в Україні офіційно підтвердили в міністерстві оборони РФ.

За інформацією Штефана, внаслідок потужного “прильоту” по КП ворога ліквідовано:

  • заступника командувача 2-го армійського корпусу з морально-психологічного забезпечення полковника “Т”;
  • командира 4 ОМСбр полковника “М”;
  • начальника штабу 4 ОМСбр полковника “М”;

Окрім того, поранення отримав заступник командира 4 ОМСбр полковник “Я”, а санітарні та безповоротні втрати особового складу становлять до 20 осіб.

Також знищено невідому кількість озброєння й військової техніки.

“Кліщіївка – це Україна”, – нагадав окупантам Штірліц.

Як визнали в міноборони держави-агресора, на війні загинули командир 4-ї мотострілецької бригади полковник В’ячеслав Макаров та заступник командира АК з військово-політичної роботи полковник Євген Бровко.

При цьому в російському відомстві заявили, що полковники “героїчно загинули при відбитті атак”. Макаров нібито керував “особисто керував боєм на передовій у районі села Красне”, “дві атаки вдалося відбити, а під час третьої комбриг виявився тяжко пораненим і загинув під час евакуації з поля бою”.

Бровко, за версією російських військових, “отримав численні осколкові поранення під час відбиття однієї з атак у Бахмуті”, де “керував обороною”.

Читайте також:
ЗСУ ліквідували командира російської 49-ї зенітної ракетної бригади

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна