Армія РФ зосереджує зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, – ГШ

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Загалом протягом доби відбулося близько 30 бойових зіткнень на цих ділянках фронту. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ у вечірньому зведенні в неділю, 14 травня.

Протягом доби противник завдав шість ракетних ударів, зокрема по місту Харків та селищу Золочів. Крім того, російський агресор завдав 27 авіаційних ударів та вчинив близько 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Постраждали мирні мешканці, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки, інша цивільна та адміністративна інфраструктура.

Авіація Сил оборони за добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника.
Крім того, протягом цієї доби, нашими захисниками було знищено 3 розвідувальних БпЛА, 2 з них – типу “Орлан-10” та 1 – “Supercam”.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 1 пункт управління, 6 районів зосередження живої сили, 2 артилерійських підрозділи на вогневих позиціях та ще 1 важливу ціль противника.

  • На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Вчинив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Гірськ, Леонівка, Попівка Чернігівської області та Волфине, Садки Сумської області, а також Олександрівка, Стариця на Харківщині.
  • На Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районах Масютівки та Синьківки. Завдав авіаційних ударів поблизу Вільшаної та Кислівки. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Кам’янка, Тополі, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Кіндрашівка, Табаївка Харківської області та Стельмахівка Луганської області.
  • На Лиманському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не проводив. Завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Ямпіль, Білогорівка, Верхньокам’янське, Спірне. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Макіївка Луганської області, Білогорівка, Верхньокам’янське, Спірне та Берестове Донецької області.
  • На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за місто Бахмут. До того ж протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Григорівка, Богданівка та Предтечине. Завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Іванівське та Ступочки. Від ворожих обстрілів постраждали Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Червоне, Костянтинівка, Дружба, Північне, Торецьк, Шуми Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Новокалинового та Авдіївки, здійснив обстріли населених пунктів Степове, Ласточкине, Авдіївка, Тоненьке, Нетайлове, Первомайське та Карлівка Донецької області.
  • На Мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка. Ворожих обстрілів зазнали населені пункти Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда та Новомихайлівка Донецької області.
  • На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не проводив. Здійснив обстріли населених пунктів Вугледар, Новоукраїнка та Пречистівка.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Кізомис, Станіслав Херсонської області. Поміж тим, здійснив обстріли близько 30 населених пунктів. Серед них – Времівка, Новопіль Донецької області; Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я, Мала Токмачка та Кам’янське Запорізької області; Нікополь Дніпропетровської області; Золота Балка, Веселе, Львове, Антонівка, Дніпровське, Кізомис Херсонської області та місто Херсон.

Читайте також:
Легендарний винищувач Karaya пояснив, хто за день знищив у Брянській області РФ два російські літаки та два вертольоти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна