ЗСУ відбили кілометр території на півдні Бахмута, – британська розвідка

Українські сили повернули собі щонайменше кілометр території у південній частині Бахмута, а російські війська відступили.

Про це йдеться в розвідувальному огляді міністерства оборони Британії 13 травня.

“Протягом останніх чотирьох днів підрозділи 72-ї окремої мотострілецької бригади Росії, ймовірно, безладно відійшли зі своїх позицій на південному фланзі Бахмутської операції”, – йдеться в огляді.

Зазначається, що ця територія має певне тактичне значення, оскільки це був російський плацдарм на західному боці каналу Донецьк-Донбас, який позначає лінію фронту в деяких частинах сектора.

72 омсбр входить до складу 3-го армійського корпусу Росії – формування, створеного восени 2023 року, яке переслідують звинувачення у низькому моральному дусі та обмеженій боєздатності.

“Його розгортання в такому складному і оперативно важливому секторі підкреслює гостру нестачу надійних бойових підрозділів у Росії”, – зазначається в огляді.

Читайте також:
На Бахмутському напрямку противник продовжує вести наступ, – Генштаб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна