Чотири IRIS-T та ще зброя на 2,7 млрд євро: Німеччина надала Україні великий пакет допомоги

Міністерство оборони Німеччини оголосило про надання військової допомоги Україні в розмірі 2,7 млрд євро. Це найбільший пакет з часу повномасштабного вторгнення Росії.

Про це в суботу, 13 травня, повідомляє Tagesspiegel.

Пакет допомоги включає 18 колісних гаубиць, артилерійські боєприпаси, керовані ракети для систем протиповітряної оборони, чотири зенітні ракетні установки IRIS-T SLM для протиповітряної оборони і 12 пускових установок IRIS-T SLS.

У пакеті також є 30 основних бойових танків Leopard 1A5 і 20 бойових машин піхоти Marder, більш як 100 бойових броньованих машин і понад 200 розвідувальних безпілотників.

“Цим цінним внеском у вигляді терміново необхідних військових матеріалів ми ще раз показуємо, що Німеччина серйозно ставиться до своєї підтримки”, – сказав міністр оборони Борис Пісторіус.

За його словами, всі хочуть якнайшвидшого закінчення жахливої і незаконної війни Росії проти українського народу.

“На жаль, цього поки що не передбачається. Тому Німеччина надасть будь-яку посильну допомогу – стільки, скільки буде потрібно”, – додав Пісторіус.

Новий пакет удвічі збільшить німецьку допомогу зброєю Україні від початку війни в лютому 2022 року, адже від початку війни федеральний уряд схвалив постачання зброї на суму 2,75 мільярда євро.

Контекст

Раніше у п’ятницю німецька поліція оголосила про посилення заходів безпеки протягом неділі на тлі поки не підтверджених повідомлень про візит до ФРН президента Володимира Зеленського.

Водночас у суботу, як уже відомо, Зеленський приїхав до Італії.

Читайте також:
Зеленський в Італії зустрівся з президентом і прем’єркою Мелоні, на черзі Папа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна