Київ відбив шосту атаку з початку місяця – знищено всі “шахеди”

Російські агресори вшосте з початку травня атакували Київ. Однак усі ворожі дрони-камікадзе знову збиті протиповітряною обороною.

Про це вранці в суботу, 13 травня, інформує Київська міська військова адміністрація.

“Шоста повітряна атака на столицю з початку травня! Цього разу ворог здійснив напад, використовуючи виключно безпілотні літальні апарати”, – розповіли в КМВА.

“Під час останньої повітряної тривоги, яка в Києві тривала 2,5 години, в повітряному просторі в напрямку столиці були виявлені, попередньо, іранські баражуючі боєприпаси “Shahed”. Всі ворожі дрони, які рухалися курсом на Київ, успішно знищені! Дякуємо ППО! Черговий раз наші захисники відпрацювали відмінно!” – ідеться в повідомленні з посиланням на голову КМВА Сергія Попка.

За попередніми даними, в Києві руйнувань та травмованих не зафіксовано.

Повітряна тривога в столиці тривала з 2:21 до 4:51.

Командування Повітряних сил ЗСУ зазначає: “Опівночі 13 травня 2023 року ворог атакував Україну з північного та південного напрямків ударними БпЛА іранського виробництва “Shahed-136/131″. Усього зафіксовано 21 пуск. На різних напрямках знищено 17 баражуючих боєприпасів із застосуванням зенітного ракетного озброєння, винищувачів, мобільних вогневих груп…”

Читайте також:
Ракетна атака на Хмельниччину: ворог поцілив по об’єкту інфраструктури, спалахнула пожежа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна