Втрати України за весь час повномасштабної війни оцінюють у 13 тисяч загиблими, – дані ЄС

Загальні втрати українських військових від початку повномасштабного вторгнення РФ становлять 13 тисяч загиблими.

Про це 12 травня йдеться в публікації видання Euractiv, яке отримало відповідний документ у своє розпорядження.

Згідно з оцінками Європейського Союзу, які наводяться в документі й ґрунтуються на повідомленнях України країнам-членам ЄС, повідомленнях ЗМІ та витоках розвідданих, втрати Збройних Сил України оцінюються в 13 тисяч загиблих під час бойових дій і ще 35 тисяч поранених.

Водночас за оцінками США, які наведені в цьому ж документі, Київ втратив 17,5 тисячі військовослужбовців убитими в боях, а також загалом від 124 до 131 тисячі втрат – це поранені, загиблі, зниклі безвісти та інші. Причому тут же стверджується, що реальний рівень українських втрат нижчий від такої оцінки Вашингтона.

У матеріалі такоож зазначається, що Росія у війні проти України втратила 185 тисяч загиблими й 555 тисяч пораненими. Згадуються й дані США, згідно з якими російські втрати становлять від 189,5 до 223 тисяч, з них 43 тисячі загиблими.

“Це показує, що поранені росіяни, швидше за все, не добираються від лінії фронту [до госпіталю], тоді як протоколи евакуації, порятунку і управління пораненими здаються набагато більш ефективними на українській стороні”, — пояснив виданню військовий експерт Ромен Мількарек.

Як інформувала “Новинарня“, в Україні понад 7 тисяч військовослужбовців вважаються зниклими безвісти. Згідно з статистикою, зазвичай близько 60-65% зі зниклих безвісти військових перебувають у полоні, а “інші, на жаль, загиблі”, заявив уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Олег Котенко.

Читайте також:
“Кожен п’ятий повернутий з полону був зниклим безвісти”: армійці розповіли про пошуки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна