Небезпека російського оточення ЗСУ в Бахмуті, ймовірно, минула, – ISW

Розташування непрофесійних російських бійців на флангах навколо Бахмута свідчить про те, що міноборони Росії відмовилося від цілі оточити там значну кількість українських сил.

Про це повідомили в американському Інституті вивчення війни.

Імовірно, МО РФ почало депріоритизацію цілей у Бахмуті, припинивши набирати каральні підрозділи до групи «Вагнера», щоб відправити їх у район Бахмута.

Схоже, саме це змусило Євгена Пригожина підвищити активність сил у січні цього року, щоб уже в лютому публічно скаржитися на відсутність підтримки з боку російського оборонного відомства.

У березні та квітні Міноборони на короткий час відправило більше ресурсів на фронт у Бахмут. Це були танки Т-90, повітрянодесантні війська РФ та новомобілізовані резервісти.

Пригожин 24 квітня заявив, що міноборони РФ розгорнуло тільки «неякісні» підрозділи для утримання флангів у Бахмуті. Нездатність цих підрозділів виконувати навіть мінімальні цілі свідчить про те, що фланги РФ у Бахмуті та інших подібно забезпечених районах фронту, ймовірно, вразливі до контратак українських сил.

«Зміна геометрії бойового простору і розподіл військових сил з боку міноборони РФ вказують на те, що небезпека оточення великих сил Збройних сил України в Бахмуті з боку росії, можливо, минула», — вказують аналітики ISW.

Найімовірніше, сили «Вагнера» будуть продовжувати фронтальні наступи в Бахмуті, що дозволить українським військовим проводити організований відступ із загрозливих районів у межах часткового оточення, а не потрапляти в оточення великою кількістю сил.

Читайте також:
ЗСУ в Бахмуті просунулися на 2 км і за тиждень не втратили жодної позиції, – МОУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна