Україна отримала 600 видів західної зброї для контрнаступу

Збройні сили України отримали від західних союзників понад 600 різних видів озброєння для контрнаступу. Це більше, ніж є в будь-якої однієї армії у світі, особливо тієї, яка воює.

Про це розповів полковник Мартін О’Доннелл, речник Командування армії США в Європі та Африці в інтерв’ю РБК-Україна, опублікованому 11 травня.

Він зауважив, наразі ще не всі передані види техніки були задіяні на полі бою.

“Ми колективно, не лише США, а й міжнародне співтовариство, надали Україні близько 600 видів озброєнь та амуніції: починаючи від танків “Абрамс” і до танків “Леопард” та системи “Петріот”. Найближчими тижнями та місяцями, коли все почнеться, буде показово, як українці використовують ті системи, які їм надали”, – наголосив О’Доннелл.

За словами полковника, кожен із видів озброєнь вимагає забезпечення, зокрема боєприпасів для ППО, щоб закрити небо, коли розпочнеться наступ.  Проте “Україна чудово справляється”, наголосив він.

Водночас Мартін О’Доннелл не став виділяти будь-який вид озброєння, який змінить перебіг війни.

“Я не думаю, що в цій ситуації є “срібна куля”. Я думаю, що “срібна” куля в цьому випадку – це готовність українців використати 600 різних систем, які ми вже надали”, – підсумував.

Як писала “Новинарня” раніше, Україна отримала приблизно 98% озброєння, про яке просила для проведення весняних наступальних операцій. Йдеться про бронетехніку, артилерію, ППО і боєприпаси. За словами представника Білого Дому Джона Кірбі, США зробили все для того, щоб ЗСУ розпочали контрнаступ.

Читайте також:
Контрнаступ ЗСУ: окупанти готуються до кругової оборони Маріуполя та інших міст

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна