У Миколаєві схопили ворожого інформатора, який навів ракету на будинок

Служба безпеки викрила інформатора РФ, який “навів” російську ракету на житлову багатоповерхівку в Миколаєві.

Про це інформує СБУ у четвер, 11 травня.

Як інформує спецслужба, що саме за його наведенням окупанти завдали ракетного удару по житловій багатоповерхівці у Миколаєві восени 2022 року.

Унаслідок ворожого обстрілу загинуло вісім мирних жителів, у тому числі неповнолітня дитина.

За даними слідства, зловмисником виявився таксистом. Російська спецслужба залучила його до співпраці у серпні минулого року. Як відомо, на нього звернули увагу через проросійську активність в одному з Telegram-каналів.

Так, підробляючи таксистом, він об’їжджав територію обласного центру і фіксував місця базування та переміщення Сил оборони на території регіону. Зокрема, чоловік намагався входити в довіру до своїх пасажирів і розпитував у них інформацію про можливі пересування української військової техніки.А також передавав окупантам координати об’єктів цивільної інфраструктури, які знаходились біля житлових будинків.

За кожне виконане завдання ворожий інформатор отримував до 5 тисяч грн. Гроші перераховували на його власну банківську картку.

Під час обшуку за місцем його проживання виявлено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з агресором.

Читайте також:
На Запоріжжі росіяни обстріляли село касетними фосфорними снарядами: п’ятеро поранених, є руйнування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна