Російську письменницю виключили з програми літфестивалю в Естонії після протесту українок

Після протесту українських письменниць Ганни Грувер та Олени Гусейнової організатори літературного фестивалю Prima Vista в Естонії виключили з програми російську письменницю Лінор Горалік.

Про це повідомила російська служба “Радіо Свободи”.

Зазначається, що в програмі планувалося обговорення журналу.

“Ми, як і раніше, вважаємо, що свобода слова та можливість дебатів дуже важливі, але для зняття напруги необхідно зробити жорсткий вибір”, — наводить пояснення організаторів фестивалю “Радіо Свобода”.

Свою відмову від участі у фестивалі через росіянку, Олена Гусейнова пояснила ти, що «коли в Україні скоюються злочини російських військових, неможливо обговорювати проблеми, пов’язані з російською культурою».

І додала, що «представники так званої ліберальної інтелігенції, яка виїхала з Росії» «не пішли на фронт воювати на боці України. Вони не лишилися боротися проти свого режиму. Вони не хочуть поразки для своєї країни», — додала Гусейнова.

“Радіо Свобода” також навело коментар Лінор Горалік. Вона заявила, що вперше почула про українок протест проти її участі.

“Це огидна історія. Я говорю зараз абсолютно прямо: якби мені було поставлене таке питання, я б негайно відмовилася від участі у фестивалі на користь українок”, — написала Ґоралік.

Читайте також:
Російський режисер Молочніков приїхав під Київ знімати фільм про дітей з Бахмута

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна