Пригожин заявив, що мотострілкова бригада ЗС РФ втекла з-під Бахмута. Наші штурмовики підтверджують

Засновник ПВК “Вагнера” Євген Пригожин заявив про втечу 72-ї мотострілецької бригади ЗС РФ з-під Бахмута. Українські військові підтверджують цю інформацію.

Про це у вівторок, 9 травня, повідомила в телеграм-каналі 3-тя окрема штурмова бригада.

“Офіційно. Повідомлення Пригожина про втечу 72-ї окремої мотострілецької бригади з Росії з-під Бахмута і “500 трупів” росіян, що залишилися там, – відповідає дійсності”, – зазначають військові.

За інформацією української бригади, за дві доби штурмовики у складі тактичної групи “Азов” ліквідували 64 окупанта, а ще 87 – на півдорозі до загибелі. Серед усіх убитих ворогів є й “вагнерівці”. У полон взяли п’ять противників.

У 3 ошбр зазначили, що також було знищено кілька складів боєприпасів ворога, міномети та не один БМП.

Цього ж дня Євген Пригожин заявив, що з однієї з позиції поблизу Бахмута втекли військовослужбовці 72-ї мотострілецької бригади зі складу 3-го армійського корпусу міністерства оборони РФ.

Втеча російських мотострільців призвела до втрати окупантами території площею три квадратні кілометри.

“Це був стратегічний плацдарм… Вони просто взяли та драпанули”, — сказав Пригожин.

Він додав, що дірку, яка утворилася, “вагнерівцям” довелося затикати самостійно. Унаслідок цього нібито загинуло близько 500 найманців.

Читайте також:
Заяви Пригожина про вихід із Бахмута були шантажем – “Вагнеру” дають снаряди і цілого Суровікіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна