На Таврійському напрямку за добу ЗСУ знищили роту окупантів, 5 танків і виконали 644 вогневих завдання, – Тарнавський

За минулу добу на Таврійському напрямку росіяни 26 разів атакував позиції українських військових. Однак успіху не мали та відійшли.

Про це 8 травня повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання “Таврія” Олександр Тарнавський.

Наші воїни продовжують давати відсіч ворогу. Так, на Таврійському напрямку втрати окупантів вбитими і пораненими склали більше роти.

ЗСУ також знищили і пошкодили 16 одиниць техніки та озброєння загарбників. Крім цього, вдарили по п’ятьох танках, машині піхоти, бронетранспортеру, броньованій і командно-штабній машинах, двох безпілотниках Supercam, безпілотниках Zala, “Орлан-10” та автомобільній техніці.

“Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони протягом доби виконали 644 вогневих завданя. Йдеться про контрбатарейну боротьбу і про роботу по планових цілях, виявлених раніше”, – розповів Тарнавський.

За словами генерала, армія РФ зосередила основні зусилля на веденні наступальних дій на Авдіївському і Мар’їнському напрямках.

Застосовуючи танки, реактивні системи залпового вогню і ствольну артилерію, ворог обстріляв позиції наших підрозділів і населені пункти, що межують із лінією зіткнення.

Для коригування вогню артилерії противник використовує безпілотники. Загалом протягом доби на Таврійському напрямку зафіксували 376 обстрілів.

Читайте також:
О
купанти мають тактичні успіхи на трьох напрямках, ворог хоче зірвати контрнаступ ЗСУ, – Military Media Center

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна