Сирський під Бахмутом: росіяни все ще сподіваються захопити місто до 9 травня

Командувач Східного угруповання військ та Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський побував у районах ведення бойових дій, де зустрівся з командирами бойових частин, зокрема в районі Бахмута Донецької області.

Як передає Military Media Center, поїздка відбулася 6 травня.

Він характеризує ситуацію на східному фронті як “напружену, але контрольовану”. За словами Сирського, росіяни останніми днями збільшили інтенсивність обстрілів з важкого озброєння, почали використовувати більш удосконалену техніку та проводять перегрупування військ.

“Це свідчить про те, що ворог не збирається змінювати свої плани і робить все можливе, аби взяти Бахмут під контроль та продовжити наступальні дії”, – сказав генерал.

Та, наголосив Сирський, завдяки активним діям наших бійців противнику не вдається досягти намічених цілей.

“Станом на сьогодні Силам оборони вдається зривати плани ворога на Бахмутському напрямку. Але росіяни все ще сподіваються захопити місто до 9 травня. Наша задача – не допустити цього”, – зазначив Олександр Сирський у своєму телеграм-каналі.

Сирський і командири на місцях обговорили заходи для кращої оборони Бахмута й завдання максимального ураження бойовикам “Групи Вагнера”. На місці було ухвалено необхідні оперативні рішення. Сирський наголосив, що завдяки активним діям наших бійців противнику не вдається досягти намічених цілей у місті-фортеці.

Командувач Східного угруповання зазначив, що не всі питання можна обговорити віддалено, тож спілкування наживо з командирами дало змогу детально розібратись у ситуації та спланувати майбутні дії.

Із нагоди Дня піхоти генерал-полковник Олександр Сирський відзначив державними та відомчими нагородами, а також вручив цінні подарунки близько 170 бійцям східного фронту, які героїчно проявили себе у боях.

“Головна сила будь-якої армії – люди, які морально впевнені у собі та перемозі. Наша армія тримається саме на таких людях”, – додав командувач.

Як видно з фото, він побував зокрема в штабах 60-ї і 24-ї механізованих бригад.

Контекст

Виснажливі бої за місто Бахмут Донецької області в активній фазі тривають із грудні 2022 року. 6 березня на Ставці Верховного Головнокомандувача було ухвалено рішення тримати Бахмут, попри важкі втрати.

Підрозділи ПВК “Вагнер” стали основною ударною силою російських військ у цьому районі, вчиняючи так звані “м’ясні штурми” і втративши, ймовірно, десятки тисяч вояків убитими.

Місто практично знищене. На початку травня ЗСУ утримують 10-15% території Бахмута – його західні квартали.

Читайте також:
“По кому ви стріляєте?! – А х** його знає!” Під Горлівкою 24 омбр не відступила ні на метр. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна