Російська авіація атакувала Глухів, ДСНС розбирає завали. Наступна під ударом – Чернігівщина

Рятувальники проводять розбір завалів у місті Глухів Сумської області, яке напередодні ввечері атакувала російська авіація.

Про це в суботу, 6 квітня, інформує пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

“5 травня, одразу після нанесеного пізно увечері з боку країни-агресора авіаудару по житловому сектору м. Глухів, до місця події прибули рятувальники. Співробітники ДСНС ретельно обстежили територію та  пошкоджені будівлі і переконалися, що під завалами людей немає”, – сказано в повідомленні ДержНС.

Зазначається, що з самого ранку 6 травня на допомогу глухівським колегам прибули рятувальники з Сум.

“Активно надається всебічна допомога потерпілим мирним громадянам. Проводиться розбір зруйнованих конструкцій, а також аварійно-відновлювальні роботи”, – повідомили в ГУ ДСНС України в Сумській області.

Раніше про атаку росіян керованими авіабомбами на Глухів інформувала пресслужба ОК “Північ” СВ ЗСУ.

“Близько 22:13 5 травня завдано авіаудару двома КАБ з ворожого літака Су-35 по н.п. Глухів. Внаслідок удару пошкоджено 44 приватні домоволодіння та заклад освіти. Попередньо постраждали п’ятеро осіб. Інформація уточнюється”, – ішлося в ранковому повідомленні.

Фотогалерея ДСНС:

Рятувальники проводять розбір завалів у місті Глухів Сумської області, яке напередодні ввечері атакувала російська авіація_1 Рятувальники ДСНС проводять розбір завалів у місті Глухів Сумської області, яке напередодні ввечері атакувала російська авіація Рятувальники ДСНС проводять розбір завалів у місті Глухів Сумської області, яке напередодні ввечері атакувала російська авіація_1 Рятувальники ДСНС проводять розбір завалів у місті Глухів Сумської області, яке напередодні ввечері атакувала російська авіація_3
<
>

Крім того, за інформацією “Півночі”, вже вранці в суботу, станом на 11:00, російські війська двічі обстріляли з авіації прикордоння Чернігівської області.

“Близько 10:12 зафіксовано один вибух (ймовірно КАБ, випущена з російського Су-35), в районі н.п. Заріччя. Інформації про руйнування інфраструктури і втрати серед цивільних не надходило. Близько 10:03 зафіксовано п’ять приходів, ймовірно, з вертольота ворога, в районі н.п. Леонівка. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила”, – повідомляє ОК “Північ”.

Нагадаємо, в березні 2023 року на Чернігівщині РФ уперше в цій війні застосувала проти України нові плануючі авіабомби УПАБ-1500В.

Читайте також:
Смерть великого лицаря. Археолог, пошуковець, музикант, воїн – яким був Юрій Коваленко з Глухова, що загинув за Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна