На Херсонщині сапери ДСНС потрапили під російський обстріл – шестеро загинули. ІМЕНА

доповнено

На Херсонщині під час розмінування під російський обстріл потрапили піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій, шестеро з них загинули.

Про це надвечір у суботу, 6 травня, повідомила пресслужба ДСНС.

“Сьогодні ДСНС втратила частину своєї родини. Під час виконання завдань з розмінування на Херсонщині наші піротехніки потрапили під обстріл. Шестеро наших спеціалістів загинули”, – йдеться в повідомленні ДержНС.

Загиблі сапери — Ігор Соловйов, Олександр Ходаковський, Андрій Орлов, Володимир Погорєлий, Микола Шолох, Роман Каленик.

Ще двоє осіб, з них одна жінка-фельдшер, отримали поранення та госпіталізовані. Також знищена техніка ДСНС.

Загиблий на Херсонщині сапер ДСНС

“Терористи продовжують порушувати всі норми міжнародного права, обстрілюючи наших хлопців, які не перший місяць намагаються розмінувати територію, яку окупанти щільно закидали боєприпасами. Це неможливо пробачити!”, – заявив керівник ДСНС Сергій Крук.

Президент Володимир Зеленський у зверненні 7 травня додав: “Лише вчора та лише від одного російського удару по Херсонській області загинули девʼять українців – вони займалися розмінуванням, повертали безпеку для людей. Мої співчуття рідним, близьким загиблих”.

Читайте також репортаж “Новинарні” про роботу саперів ДержНС:
“Робота, в якій не треба поспішати”. Як ДСНСники розміновують Харківщину після росіян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна