“Ми вистояли! Помста не за горами!” – ССО після запалювального обстрілу в Бахмуті

Сили спецоперацій ЗСУ показали нові кадри відео з палаючого Бахмута, де Росія використала фосфорні чи запалювальні боєприпаси.

“Ми вистояли! Помста не за горами! Кадри нічного обстрілу Бахмута фосфорними боєприпасами”, – ідеться в підписі до відео, поширеному 6 травня.

Нагадаємо, ввечері 5 травня ССО показали, як ворог закидає Бахмут фосфорними боєприпасами. За іншою версією, йдеться про запалювальні боєприпаси, які також заборонені до використання в населених пунктах, поруч із цивільними об’єктами.

Виснажливі бої за місто Бахмут Донецької області в активній фазі тривають із грудні 2022 року. Підрозділи ПВК “Вагнер” стали основною ударною силою російських військ у цьому районі, вчиняючи так звані “м’ясні штурми” і втративши, ймовірно, десятки тисяч вояків убитими. Місто практично знищене. Наразі ЗСУ утримують 10-15% території міста – його західні квартали.

Читайте також:
Ватажок “Вагнера” заявив, що передає позиції в Бахмуті підрозділу Кадирова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна