Бо сусід – РФ: Фінляндія не передасть ЗСУ свої винищувачі Hornet, доки не отримає заміну

Фінляндія не зможе відправити Україні свої винищувачі Hornet, поки не отримає їм заміну сучасними F-35, оскільки потребує захисту своєї території від Росії.

Про це 3 травня заявив президент країни Саулі Нійністе на спільній пресконференції із Володимиром Зеленським, пише “УП“.

“Ми зараз замінюємо свої винищувачі на F-35. Це величезні витрати для невеликої країни. Але ми робимо це, тому що вважаємо, що нам потрібний сильний захист. Саме тому ми не можемо віддати Hornet, поки не отримаємо нові літаки. І, на жаль, до того часу Hornet фактично вже будуть небоєздатні”, – сказав Нііністьо.

Він наголосив, що Фінляндія розташована поблизу величезного кордону з Росією. Тому Гельсінкі враховує цей факт при ухваленні рішень про передачу зброї.

“Якщо говорити про дискусії щодо літаків для України, то вони переважно стосуються винищувачів F-16. У нас їх немає. В нас є винищувачі Hornet F-18, які вже достатньо старі. І ви повинні мати на увазі, що в Європі небагато країн мають такі літаки і самих літаків також небагато. Питання в тому, чи доцільно створювати багато різних сервісних структур”, – зауважив президент Фінляндії.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у середу, 3 травня, прибув з неанонсованим візитом до Фінляндії. Там він візьме участь у Нордично-українському саміті лідерів.

Читайте також:
У новому пакеті допомоги Україні від США на $300 млн будуть ракети Hydra-70, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна