Війська РФ вдарили крилатими ракетами по Павлограду на Дніпропетровщині: понад 30 людей постраждали, понівечено десятки будинків і завод

оновлено, доповнено

Уночі 1 травня армія РФ атакувала крилатими ракетами Дніпропетровщину. Прильоти зафіксували у місті Павлоград.

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Сергій Лисак.

З його слів, військові повітряного командування “Схід” ПС ЗСУ збили сім ворожих ракет. Водночас Лисак не уточнив, яку кількість ракет було запущено ворогом.

Атака припала на Павлоградський район. За попередньою інформацією, станом на 07:39, постраждало 25 людей. Серед них – троє дітей.

О 10:42 голова ОВА оновив інформацію: “Вже 34 постраждалих через ракетний удар по Павлоградському району. З них п’ятеро дітей. Наймолодшій дівчинці – лише 8 років”.

У людей забої, переломи, різані та рвані рани, контузії, отруєння продуктами горіння. Дві жінки, 45 та 55 років, в реанімації, решта лікуються амбулаторно.

Також відомо про пошкодження промислового підприємства. Там спалахнула пожежа, яку вже приборкали.

“В житловому районі понівечено 19 багатоповерхівок, 25 приватних будинків, 6 закладів шкільної та дошкільної освіти, 5 магазинів”, – зазначив Лисак.

Фото: Дніпропетровська ОДА

Крім цього, руйнувань зазнали й інші громади району. У Вербківській – побиті майже 40 житлових будинків, у Юр’ївській – два. У Межиріцькій – пошкоджено школу.

На місцях прильотів працюють екстрені служби. Інформація уточнюється.

Читайте також:
Уночі рашисти випустили по Україні 18 ракет – сили ППО знищили 15

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна