Контрнаступ на Луганщині: українські військові досягли певних успіхів під Кремінною, – ISW

Українські воїни досягли незначних успіхів на південь від міста Кремінна Луганської області. ЗСУ продовжують атакувати російські вузли тилового забезпечення на тимчасово окупованій Луганщині.

Про це інформує американський Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті 24 квітня.

“Геолокаційні кадри, розміщені 24 квітня, показують, що українські сили домоглися незначних успіхів на північний схід від Верхньокам’янського (18 км на південь від Кремінної) і на південний схід від Білогорівки (12 км на південь від Кремінної) у невстановлені дати”, – зазначається в документі.

Водночас 23 і 24 квітня російські окупанти не припиняли наземні атаки в Бахмуті на Донеччині та його околицях, а також уздовж лінії фронту Авдіївка-Донецьк. Однак ворог не досягнув якохось підтверджених територіальних успіхів у місті.

Як інформувала “Новинарня“, напередодні ISW заявив, що ЗСУ зайняли позиції на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Аналітики зауважили, що російські “воєнкори” надали достатньо географічно прив’язаних відеоматеріалів і текстових повідомлень, які підтверджують, що українські сили зайняли позиції на східному березі Херсонської області.

Читайте також:
Путін масово звільняє військових командирів після провалів на фронті, – ISW

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна