Відступ ЗСУ від Бахмута дасть ворогу шанс захопити більше наших земель, – Зеленський

Збройні сили України не можуть відмовитися від оборони Бахмута, оскільки його захоплення дасть змогу російським загарбникам розширити фронт.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю Al Arabiya 23 квітня.

За його словами, відмова від Бахмута відкриє рашистам шлях на Слов’янськ і Краматорськ.

“Ми не можемо відмовитися від Бахмута, тому що це допоможе розширити фронт бойових дій і дасть російським військам і “Вагнеру” шанс захопити більше наших земель”, – пояснив Зеленський.

Глава держави також прокоментував заяви деяких аналітиків про те, що місто не має великого стратегічного значення. Зеленський  запропонува їм відвідати Бахмут, щоб зрозуміти, що може статися у разі його падіння.

Разом з тим, під час інтерв’ю Зеленський подякував країнам-союзникам за підтримку та наголосив, що вони також підтримують себе, допомагаючи Україні.

“Правда полягає в тому, що Росія не зупиниться на Україні, і це те, що зрозуміло кожному. Отже, наші союзники, підтримайте нас, тому що, перш за все, це дешева ціна, яку ви повинні заплатити, тому що Росія піде далі”, – зауважив він.

“Наша армія готується, і ми робимо все можливе, щоб зробити її сильнішою”, — підсумував він.

Читайте також:
За минулу добу окупанти 83 рази обстріляли Херсонщину, є загиблі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна