РФ заявила про масове видворення своїх дипломатів з Німеччини та виступила із відповіддю

Міністерство закордонних справ Росії заявило, що влада Німеччини ухвалила рішення про масове вислання співробітників російських дипломатичних представництв у Німеччині.

Про це йдеться в заяві МЗС РФ в суботу, 22 квітня.

У російському міністерстві заявили, що німецька сторона неодноразово запевняла в “небажанні афішувати цей сюжет”, але при цьому порушила свої запевнення і проінформувала представників ЗМІ, “які вона регулярно використовує для організації “контрольованих витоків” і дезінформаційних “вкидань”.

“Як реакцію на ворожі дії Берліна російською стороною ухвалено рішення про “дзеркальне” вислання з Росії німецьких дипломатів, а також про істотне обмеження максимальної кількості працівників німецьких дипломатичних представництв у нашій країні, про що було офіційно повідомлено посла ФРН у Росії Г. фон Гаяра під час бесіди в МЗС Росії 5 квітня 2023 року”, – йдеться у повідомлення російського міністерства.

Не відомо, про яку кількість висланих німецьких та російських дипломатів йде мова, а також про масштаб обмежень діяльності німецького посольства у Москві.
Наприкінці березня журнал Focus заявив, що глава німецького МЗС Анналена Бербок збирається вислати понад 30 російських дипломатів із Німеччини через підозри в дезінформації та можливому вербуванні інформаторів.

Читайте також:
Норвегія висилає 15 російських дипломатів, які виявилися офіцерами розвідки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна