РФ веде наступ на чотирьох напрямках, ЗСУ відбили 40 атак ворога, – зведення Генштабу

Протягом доби російські окупанти завдали 3 ракетних та 34 авіаційних ударів, здійснили 57 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військових.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ у вечірньому зведенні станом на 18:00 середи, 19 квітня.

“Противник, ціною великих втрат, продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби, на зазначених ділянках фронту, відбито понад 40 атак ворога. Найзапекліші бої ведуться за Бахмут та Мар’їнку”, – заявив Генштаб.

Авіація Сил оборони України за добу завдала 7 ударів по районах зосередження окупантів. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки та 2 склади боєприпасів противника.

На Куп’янському напрямку ворожих артилерійських обстрілів зазнали Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку загарбники намагалися покращити тактичне положення, вели безуспішні наступальні дії в районі південної околиці населеного пункту Кремінна.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за місто Бахмут.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Авдіївки, Водяного та Первомайського Донецької області, успіху не мав.

На Мар’їнському напрямку протягом доби ЗСУ відбили численні ворожі атаки в районах Мар’їнки та Побєди Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом поточної доби ворог безуспішно намагався вести наступальні дій в районі Вугледара.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії.

“Противник продовжує використовувати цивільне населення тимчасово захоплених територій у власних цілях, прикриваючись “живим щитом”. Так, в місті Скадовськ Херсонської області, станом на 18 квітня, російські окупанти почали змушувати всіх колаборантів та тих хто співпрацює з ними підписати зобов’язання щодо заборони виїзду за межі району”, – зауважив Генштаб.

Читайте також:
Росіяни атакували Одещину: є влучання, ППО знищила 10 “шахедів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна