Байден затвердив новий пакет військової допомоги України: що в ньому

Американська адміністрація оголосила про надання Україна указом президента Джо Байдена нового пакета військової допомоги – цього разу на суму 325 мільйонів доларів.

Про це в середу, 19 квітня, йдеться в повідомленнях  Білого дому та Міністерства оборони США.

До нового пакета зокрема входять:

  • додаткові боєприпаси для систем HIMARS,
  • 155-мм і 105-мм артилерійські снаряди,
  • протитанкові керовані ракети TOW,
  • протитанкові комплекси AT-4,
  • протитанкові міни,
  • високоточні авіаційні боєприпаси,
  • підривні боєприпаси для знешкодження перешкод,
  • понад 9 мільйонів набоїв для стрілецької зброї.

Крім того, ця партія допомоги містить чотири автомобілі матеріально-технічного забезпечення, контрольно-діагностичне обладнання для технічного обслуговування й ремонту автомобілів, обладнання для охорони портів та гаваней, запасні частини та інше польове обладнання.

Пакет військової допомоги виділений у межах президентської Ініціативи зі скорочення озброєнь, яка дозволяє главі Білого дому в надзвичайних ситуаціях передавати зброю з наявних американських запасів, а не замовляти її виготовлення.

“Сполучені Штати продовжуватимуть працювати зі своїми союзниками і партнерами над наданням Україні можливостей для задоволення її нагальних потреб на полі бою і довгострокових потреб у безпековій допомозі”, – підкреслили в Пентагоні.

Нагадаємо, попередній пакет військової допомоги Україні на загальну суму 2,6 мільярда доларів Сполучені Штати оголошували 4 квітня.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення Росії американські партнери оголосили про військову допомогу Україні на суму близько 33 мільярдів доларів.

Читайте також:
Резніков підтвердив, що ЗРК Patriot – вже в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна