СБУ оголосила підозру журналістці з Вінниці, яка втекла в РФ і працює на Кремль

Служба безпеки України зібрала доказову базу на колишню вінницьку журналістку Юлію Тарапату, яка наразі є заступником головного редактора видання “Вечерняя Москва”.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

За матеріалами слідства, після захоплення Криму та частини східних регіонів України у 2014 році Тарапата переїхала в РФ, де влаштувалася в редакцію прокремлівської газети “Вечерняя Москва”.

“Згодом за публічну підтримку російських окупантів та підготовку антиукраїнських публікацій її призначили заступником головного редактора московського видання. На цій посаді вона координує редакційний відділ “Московська влада” та веде авторський блог на інтернет-ресурсі газети”, – повідомили в СБУ.

З 24 лютого 2022 року Тарапата, виконуючи вказівки Кремля, поширює публікації, в яких виправдовує збройну агресію Росії проти України і заперечує причетність окупантів до масових вбивств мирних жителів на Київщині.

Зокрема, колишня вінничанка називає “постановочними” катівні та масові захоронення в Бучі та Ірпіні. За це регулярно отримує нагороди від Кремля та міської адміністрації Москви.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили їй про підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу (колабораційна діяльність у формі здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією). Пропагандистці загрожує до 12 років ув’язнення.

Наразі Тарапата перебуває на території РФ. Тривають заходи щодо її притягнення до відповідальності.

Читайте також:
СБУ затримала шістьох проросійських пропагандистів, зокрема інженера ДП “Антонов”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна