На Херсонщині росіяни з БПЛА двічі скидали вибухівку на поліцію – поранені троє українських правоохоронців

Російська армія 14 квітня двічі атакувала з дрона службові авто поліції на Херсонщині, поранені троє співробітників.

Про це в суботу, 15 квітня, повідомила пресслужба ГУ Нацполіції Херсонської області.

“Російські військові за допомогою безпілотників вкотре атакували працівників поліції. В Херсоні у мікрорайоні Корабел службовий автомобіль правоохоронців потрапив під атаку БПЛА. Поранено двох поліцейських, автомобіль отримав механічні пошкодження.

Під ворожий обстріл із дрону потрапили два службових автомобілі поліцейських у місті Берислав. Внаслідок скидання модифікованих боєприпасів поранено одного працівника поліції, автомобілі отримали механічні пошкодження”, – ідеться в повідомленні.

Поліція задокументувала злочини рашистів. Триває розслідування кримінальних проваджень, розпочатих за ст. 438 КК України “Порушення законів та звичаїв війни”.

За минулу добу поліція відкрила загалом 27 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російських окупантів на Херсонщині.

Зазначається, що по об’єктах житлової та енергетичної інфраструктури армія РФ гатила з реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, БПЛА та авіації. Внаслідок обстрілів є поранені у смт Білозерка, с. Веселе та с. Ольгівка.
Ворог наніс авіаудари по місту Берислав, поціливши у територію фермерського господарства та підприємства з виробництва соняшникової олії. Навколо місць вибухів керованих авіаційних бомб пошкоджено щонайменше 47 житлових будинків, місто та навколишні села залишилися без електропостачання.
Російські війська вкотре піддали масованому обстрілу місто Херсон, де вибухи лунали цілодобово. Окупанти безжалісно намагалися знищити інфраструктурні об’єкти, цілили по території річкового порту, мирним житловим кварталам центру, мікрорайону Корабел та передмістя. Снарядами пошкоджені квартири у багатоповерхівках, приватні будинки та автомобілі. Після чергового обстрілу в обласному центрі на деякий час зникло світло.

Читайте також:
Human Rights Watch оприлюднив звіт про російські катівні в Херсоні часів окупації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна