РФ готується до удару на Мелітополь і спорудила на Запоріжжі лінію оборони в 120 км, – британська розвідка

Британська розвідка розповідає, що російські сили спорудили три лінії оборони уздовж 120-кілометрової ділянки на Запоріжжі, але від них буде мало користі без достатньої кількості війська та артпідтримки.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії про війну в Україні за 12 квітня.

Зазначається, що останніми тижнями російські сили продовжували розбудовувати великі лінії оборони у Запорізькій області, що, швидше за все, є зоною відповідальності Південного угруповання сил РФ.

За британськими даними, зараз вже добудовані три лінії уздовж приблизно 120 км цього сектора.

Оборонні лінії складаються з найпершої, з передовими бойовими позиціями, та ще двох зон із майже суцільними, більш складними загородженнями. Вони розташовані приблизно за 10-20 км позаду передової.

“Росія, скоріш за все, доклала чималих зусиль для побудови цих оборонних споруд, оскільки переконана, що Україна розглядає удар на Мелітополь. Ці лінії мають потенціал для того, щоб бути дуже ефективними перешкодами, проте користь від них майже цілковито залежить від того, чи буде там достатньо артилерійської підтримки та особового складу. Поки не зрозуміло, чи Південне угруповання військ зараз спроможне забезпечити такі ресурси”, – зазначають в огляді.

Читайте також:
У Мелітополі знову підірвали колаборанта – він втратив руку й ногу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна