ВРП дозволила арештувати одеську суддю Салтан, яку затримали з хабарем у $4 тис.

Вища рада правосуддя надала згоду на арешт одеської судді Людмили Салтан, яку впіймали на отриманні неправомірної вигоди в розмірі 4000 доларів.

Про це в понеділок, 10 квітня, повідомив співзасновник і голова правління Фундації DEJURE Віталій Жернаков.

“Це правильна позиція. Хоч суддя співпрацює зі слідством і виховує неповнолітнього сина, запобіжний захід їй має обрати Антикорсуд з урахуванням усіх обставин справи, і ВРП не мала б його в цьому обмежувати. Як бачимо, оновлена ВРП здатна приймати правильні рішення. Сподіваємося, і позиція щодо ВККС буде скоригована”, – написав він на ФБ.

“Слово і діло” повідомляє також, що за таке рішення проголосували 15 членів ВРП.

“Задовольнити подання заступника генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка про надання згоди на утримання під вартою судді Київського районного суду міста Одеси Людмили Салтан. Надати згоду на утримання судді Київського районного суду міста Одеси Людмили Салтан під вартою”, – оголосив голова ради Григорій Усик.

Нагадаємо, 29 березня 2023 року НАБУ і САП викрили суддю Київського райсуду Одеси Людмила Салтан «на гарячому». За даними слідства, служителька Феміди отримала кошти від громадянина за ухвалення позитивного рішення у цивільній справі на його користь. Її викрили одразу після одержання неправомірної вигоди.
31 березня керівник антикорупційної прокуратури повідомив Салтан про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України.

Читайте також:
Експосадовця Міноборони засудили до 4,5 років колонії за пропозицію хабара

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна