ЗСУ про обстановку в Бахмуті: Триває позиційна війна, ситуація постійно змінюється

У місті Бахмут Донецької області триває позиційна війна, ситуація постійно змінюється і говорити про співвідношення контрольованої території складно.

Про це в ефірі телемарафону повідомив представник східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий у четвер, 6 квітня.

За його словами, половину міста контролюють Сили оборони України, ще половину – російські загарбники. У Бахмуті продовжуються вуличні бої.

“Там йде позиційна війна і постійно змінюється ситуація, залежно від вогневих уражень. Противники можуть захопити якийсь будинок, але після важкого нашого ураження по них окупанти можуть відійти, й наші військовослужбовці можуть взяти ці позиції. Іноді противнику вдаються якісь дії. Бої в міській забудові – один із найскладніших видів бою”, – сказав Череватий, його цитує НВ.

Як писала “Новинарня“, в ранковому зведенні Генштаб ЗСУ повідомив, що на Бахмутському напрямку армія РФ намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, продовжує його штурмувати.

Читайте також:
Доцільність оборони Бахмута можна буде оцінити із весняним наступом ЗСУ, – ISW

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна