Актор Орландо Блум приїхав у Київ, погрався з дітьми в метро і вимовив слово “Укрзалізниця”

Голлівудський актор Орландо Блум як посол доброї волі UNICEF приїхав в Україну, щоб зустрітися з дітьми в умовах війни.

Про це він розповів в інстаграмі, зазначивши, що це його перший приїзд в Україну за останні 7 років. У 2016-му актор несподівано приїхав на Донбас, де відвідав Слов’янськ та Краматорськ і також спілкувався з дітьми, постраждалими від війни.

“Я навіть не міг уявити, що відтоді, як я був тут, війна може поширитись на всю країну. Але сьогодні мені пощастило почути дитячий сміх у дитячій точці “Спільно” — безпечному, теплому та затишному місці, де діти можуть гратися, навчатися та отримують психосоціальну підтримку”, – написав Блум у дописі, опублікованому в суботу, 25 березня.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Orlando Bloom (@orlandobloom)

Він зазначив, що загалом в Україні понад 180 таких центрів.

“Той, який я відвідав сьогодні, відкритий під землею на станції метро, заради безпеки дітей. На кілька годин щодня батьки можуть залишити тут своїх маленьких дітей і дати їм відчуття нормальності, можливість пограти в ігри та просто побути дітьми. Тут також є багато приладдя для мистецтва та рукоділля, щоб діти могли творчо виражати себе, подалі від тиску, що наростає в зоні бойових дій. Дітям в Україні потрібно повернути дитинство”, – наголосив актор.

В яке саме місто він приїхав, Блум не вказав. Як відомо, точки “Спільно”, розташовані в метро, є у Харкові на станції “Метробудівників” на станції “Арсенальна” в Києві.

Згодом деякі телеграм-канали викладали відео зі столичних вулиць, де помітили Блума.

А “Укрзалізниця” у своєму телеграм-каналі оприлюднила відео, на якому Блум у поїзді на шляху до Києва “зробив те, що не підкорилося [солістові гурту U2] Боно – вимовив слово “Укрзалізниця”.

До приїзду в Київ, 22 березня, Орландо Блум у Чехії мав зустріч із президентом Петром Павелом, з яким також обговорював вплив війни на дітей в Україні та злочини російських окупантів.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Petr Pavel (@prezident_pavel)

У 2022 році Орландо Блум також зустрічався з українськими біженцями в Молдові. Він зауважив, що багато дітей не розуміли, що таке війна і чому вони повинні покинути свої будинки, залишивши колишнє життя. Також артист заявив, що світ має зробити все, щоб війна не вкрала у нового покоління майбутнє.

Читайте також:
Як Орландо Блум їздив по Донбасу. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна