У Старобільську окупанти розігнали збори невдоволених примусовою паспортизацією РФ, – Генштаб

У місті Старобільськ, що на території Луганської області, окупованої РФ навесні 2022 року, освітяни виступили проти примусового насадження громадянства Росії.

Про це повідомляє Генштаб ЗС України у вечірньому зведенні в середу, 22 березня.

“Російська злочинна влада продовжує заходи з примусової паспортизації населення тимчасово окупованих та зайнятих територій України. …У Старобільському фаховому коледжі Луганського національного аграрного університету проводились збори викладачів, які висловлювали невдоволення щодо примусової паспортизації педагогічного складу через вказівку окупаційного так званого “керівництва” навчального закладу до 1 червня усім працівникам коледжу отримати паспорт громадянина Російської Федерації. Викладачам не дають можливості звільнитися за власним бажанням”, – ідеться в повідомленні.

“Окупантами було вжито заходів щодо силового розгону та припинення зборів”, – зазначили в ГШ.

Також Генштаб вказує на те, що в населених пунктах Херсонської області російська окупаційна “влада” погрожує місцевим жителям з квітня припинити виплачувати пенсію в разі відсутності паспорта РФ.

Нагадаємо, днями Путін підписав фейковий закон про “скасування” громадянства України на боці РФ.

Читайте також:
На окупованому Запоріжжі росіяни погрожують незгодним із “паспортизацією” відправити їхніх дітей на Далекий Схід

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна