Росія могла вдарити по Запоріжжю з РЗСВ “Торнадо С”, – Ігнат

Удару по житлових багатоповерхівках Запоріжжя, внаслідок якого одна людина загинула й 34 постраждали, Росія, ймовірно, завдала з реактивної артилерії.

Про це в ефірі національного телемарафону сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, пише “Українська правда”.

“Треба розуміти, що Запоріжжя – це прифронтове місто, розташоване недалеко від лінії бойового зіткнення. За попередніми даними чергових служб, це була реактивна система залпового вогню далекої дії. Можливо, “Торнадо С”, – зазначив Ігнат.

Він наголосив, що реактивні снаряди летять надзвичайно швидко: від пуску до влучання минають якісь секунди. Тому сигнал повітряної тривоги вмикається вже фактично в момент удару чи навіть після нього.

“Якщо у наших Сил оборони є можливість оповістити, що буде працювати реактивна чи ствольна артилерія, то це, безумовно, робиться. Якщо такої можливості немає, немає розвідданих, то можуть бути отакі от терористичні атаки ворога, які не вперше [здійснюються] по житлових кварталах міст”, – зауважив речник ПС.

Як повідомляє офіс Генпрокурора, за їхніми даними, близько 12:00 середи, 22 березня, російські військові випустили по Запоріжжю 6 ракет, тип яких на даний час встановлюється.

Одна з ракет поцілила між двома багатоповерхівками, в яких частково зруйновано квартири, балкони, пошкоджено дахи та вибито вікна. Також вибуховою хвилею та уламками пошкоджено інші розташовані поруч житлові будинки, автівки та інші об’єкти цивільної інфраструктури міста.

Врятований зі зруйнованого будинку собака. Фото: ДСНС

Як повідомило ГУ ДСНС у Запорізькій області станом на 16:00, у результаті ворожої атаки по Запоріжжю постраждало загалом 34 мешканці напівзруйнованих будинків, з яких троє дітей.

П’ятеро людей отримали допомогу на місці, а 29 довелося госпіталізувати.

Одна людина загинула.

Зі зруйнованих помешкань співробітникам ДСНС вдалося врятувати шістьох людей і двох собак. Пошуково-рятувальні роботи тривають

Як писала “Новинарня, російські війська вдень 22 березня обстріляли Запоріжжя, влучивши у дві дев’ятиповерхівки, також під ударом був острів Хортиця. В обласній адміністрації наголосили, що біля постраждалих будинків немає жодних військових цілей.

Читайте також:
Київщина: кількість жертв нічної атаки на Ржищів зросла до 7

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.