Британська розвідка пояснила, чому окупанти проголосили Мелітополь “адмінцентром” Запорізької області

Рішення окупаційної влади оголосити Мелітополь адміністративним центром підконтрольної Росії частини Запорізької області свідчить про нездатність росіян реалізувати плани із подальшого просування.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії 19 березня.

Як відомо, 3 березня окупаційна російська “адміністрація” частини Запорізької області опублікувала фейковий указ, яким оголосила окупований Мелітополь “обласним центром”. “Гауляйтер” Євген Балицький заявив, що це тимчасовий захід, “поки місто Запоріжжя не буде підконтрольне Росії”.

Запорізька область – одна з чотирьох областей, про анексію яких президент РФ Путін заявив 30 вересня 2022 року. При цьому Росія ніколи не окуповувала Запоріжжя – великий промисловий центр з населенням 700 тисяч осіб, який знаходиться приблизно за 35 км від нинішньої лінії фронту.

“Тихе проголошення альтернативної столиці, ймовірно, є мовчазним визнанням російської системи, що її війська навряд чи зможуть захопити раніше заплановані основні об’єкти в найближчому майбутньому”, – йдеться у звіті британських військових.

Читайте також:
У Мелітополі підірвали авто колаборанта Ткача, він загинув

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна