У Новомосковську досі горить підприємство, уражене “шахедами”

Через влучання двох дронів-камікадзе РФ по об’єкту критичної інфраструктури в Новомосковську Дніпропетровської області пожежа там триває досі.

Про це вранці 18 березня повідомив у Telegram голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

“Цієї ночі російська армія атакувала Дніпропетровщину безпілотниками, ймовірно – «шахедами». Три з них військові з повітряного командування «Схід» збили. Ще два влучили по об’єкту критичної інфраструктури в Новомосковську. Там сильні руйнування. Через влучання дронів на підприємстві сталася пожежа. Рятувальники досі приборкують вогонь. Пошкоджені 6 дачних будинків поряд. Ще 4 – зруйновані вщент”, – зазначив голова ОВА.

Лисак також наголосив, що люди не постраждали.

За інформацією кореспондента каналу “Інтер” в ефірі національного телемарафону, пожежа тривала і після полудня.

Як повідомляють у соцмережах, горить нафтобаза.

За цим фактом, за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури, розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

“За даними слідства, вночі 17 березня 2023 року окупанти з використанням дронів-камікадзе здійснили удари по об’єкту критичної інфраструктури в м. Новомосковськ. Внаслідок ворожої атаки сталася пожежа. Вибуховою хвилею пошкоджено дачні будинки, розташовані поряд. Проводяться першочергові заходи для фіксування злочину, скоєного армією країни-агресора. На місцях подій працюють працівники ДСНС та правоохоронці області”, – розповіли в прокуратурі.

Як відомо, 18 червня 2022 року в Новомосковську внаслідок ракетного удару вже вибухав резервуар із пальним, тоді одна людина загинула, було поранено щонайменше 11 осіб.

Нагадаємо, після атаки “шахедів”, що почалася ввечері 17 березня, місцева влада інформувала, що всі три ударні дрони росіян знищено в районі Києва, три з шести – на Львівщині, три з п’яти – на Дніпропетровщині. Також ППО працювала на Житомирщині й у Київській області.

Читайте також:
Українські військові знищили 11 із 16 дронів-камікадзе

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна