Путін підписав фейковий закон про “скасування” громадянства України на боці РФ

Президент РФ Володимир Путін підписав закон, що створює фейковий механізм, за якого громадянин Росії, котрий має український паспорт, зможе подати заяву на анулювання українського громадянства, і воно буцімто буде “анульоване” на боці Росії.

Про це 18 березня повідомляється на порталі правової інформації держави-агресора.

“Такі особи не вважатимуться такими, що мають українське громадянство з моменту подання заяви”, – переповідають росЗМІ.

Псевдозаконом передбачено, що” з дня подання зазначеної заяви такі громадяни зобов’язуються утримуватися від реалізації прав та виконання обов’язків громадянина України, у тому числі від отримання та використання паспорта громадянина України та інших документів, що засвідчують громадянство України або містять вказівку на нього, за винятком випадків, коли зазначені дії здійснюються з метою припинення громадянства України, а також в інших, за потреби, передбачених випадках”.

Згідно з цим “законом”, в разі виявлення факту недотримання згаданих зобов’язань МВС Росії складає висновок та скеровує його до ФСБ. Із дня винесення такого висновку заява цього громадянина про небажання перебувати у громадянстві України вважається недійсною, а сам громадянин – знову вважатиметься таким, що має громадянство України.

Повторно звернутися із заявою про небажання перебувати у громадянстві України громадянин має право через 10 років.

Як повідомляв на засіданні Ради федерації перший заступник голови комітету з конституційного законодавства та держбудівництва Володимир Полєтаєв, за прогнозами МВС РФ, на сьогодні закон може торкнутися 2 млн 170 тис. осіб. Ідеться передусім про громадян на окупованих російською армією територіях України (у Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях), яких спонукали до отримання паспортів РФ.

Коментар від “Новинарні“: очевидно, що цей “закон” є ще одним пунктом у переліку російських злочинів та межує з геноцидом у частині реалізації намірів повністю або частково знищити національну/етнічну групу українців.

Читайте також:
Ордер Гааги на арешт Путіна може бути розширений до обвинувачення в геноциді, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна