Противник задіяв усі потужності, намагається прорватися на кількох напрямках та повністю оточити Бахмут, – заява Сирського

Російська армія задіяла максимальні потужності, намагається прорвати нашу оборону на кількох напрямках та повністю оточити Бахмут. Однак ворог при цьому зазнає значно більших втрат, ніж українські військові.

Про це 17 березня повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ, командувач ОТУВ “Хортиця” Олександр Сирський, якого цитує Мілітарний медіацентр.

“Фактично по усій східній лінії фронту ворог проводить наступальні дії, намагаючись прорвати оборону наших військ і просунутися в глибину їх бойових порядків. Найбільш запеклі бої тривають в районах Кремінної, Торського, Білогорівки, Спірного. Утім, епіцентром бойових дій залишається Бахмут”, – заявив генерал-полковник Сирський.

За його словами, бої за місто Бахмут тривають. Противник задіяв всі свої потужності та намагається прорвати оборону на кількох напрямках та повністю оточити місто.

“Бої ідуть на півночі, сході та півдні міста, завдяки мужності наших воїнів ворог зазнає величезних втрат та вкотре відкочується без успіху, – зазначив командувач і додав: – На деяких ділянках наші підрозділи мають частковий успіх”.

“На жаль, і ми маємо втрати, але набагато менші, ніж наші оборонці завдають ворогу”, – повідомив також Сирський.

Як відомо, місто Бахмут на Донеччині протягом останніх місяців залишається ареною найзапекліших боїв. Українське командування на Ставці у президента Зеленського 6 березня ухвалило рішення не виходити з міста, пояснюючи це тим, що оборона дозволить виснажити найбільш боєздатні російські сили.

Читайте також:
ЗСУ відбили наступ на Іванівське біля Бахмута, – Генштаб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна