Повітряні сили прокоментували надання Україні старих винищувачів МіГ-29

Надання міжнародними партнерами винищувачів МіГ-29 радянського виробництва посилить оборонні спроможності України, але не убезпечить від “повітряного терору” Росії.

Про це сказав речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону в п’ятницю, 17 березня.

Цього дня Словаччина оголосила про своє рішення передати Україні 13 винищувачів МіГ-29. Напередодні президент Польщі анонсував передачу ЗСУ найближчими днями чотирьох МіГ-29.

“Це посилить наші спроможності. Літаки виконують ряд функцій: патрулювання повітряного простору України винищувальне прикриття (прикривають ударні групи штурмовиків та бомбардувальників). Літаки типу МіГ-29 завдають також ударів протирадіолокаційними ракетами HARM по ППО противника та під час масованих ракетних атак намагаються перехоплювати і крилаті ракети, і дрони-камікадзе Shahed”, – сказав полковник Ігнат.

“Але зазначу, що радянська техніка у нас на озброєнні, а саме – ті МіГи, не є ефективною зброєю проти зброї терору. Їхні морально застарілі ракети, радари і радіолокаційна бортова станція літака не можуть бути дуже ефективними”, – підкреслив речник.

Він укотре нагадав, що для перемоги над російським агресором Україні потрібні насамперед багатоцільові сучасні західні літаки четвертого покоління на кшталт F-16.

Читайте також:
Як бачить Two Dogs. Легендарний американський пілот F-16 озвучив ідею, як краще захистити українське небо

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна