Кулеба провів переговори з главою МЗС Китаю про “формулу миру” – той закликав до переговорів з РФ

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову зі своїм китайським колегою Цінь Ганом. Зокрема обговорили українську “формулу миру”.

Про це Кулеба повідомив у Twitter надвечір у четвер, 16 березня.

“Під час телефонної розмови обговорили важливість принципу територіальної цілісності. Я наголосив на важливості “формули миру” для припинення агресії та відновлення справедливого миру в Україні”, – розповів Кулеба.

Своєю чергою очільник МЗС Китаю Цінь Ган закликав Україну та Росію до переговорів і висловив занепокоєння Китаю “тривалістю конфлікту та загрозою ескалації”.

“Сподіваємося, що Україна та Росія збережуть готовність до діалогу та переговорів, якими б важкими та складними вони не були, і не закриють двері для політичного врегулювання”, – зауважив Цінь Ган.

Нагадаємо, 11 жовтня 2022 року президент України Володимир Зеленський озвучив лідерам країн “Групи семи” (G7) “формулу миру” для подолання російської загрози. Вона передбачає оборонну підтримку України, захист територіальної цілісності, покарання винних у збройній агресії, протидію екоциду, фіксацію завершення війни тощо.

Читайте також:
Китай запропонував 12 пунктів “щодо врегулювання української кризи”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна