В ЗСУ формують десятки нових частин для наступу – фонд “Повернись живим” вкладає 200 млн грн

Фонд “Повернись живим” найближчого місяця вкладе в розгортання зв’язку та управління в новостворених частинах Сил оборони України понад 200 млн грн.

Про це в четвер, 16 березня, повідомив голова фонду Тарас Чмут.

“Крайні місяці в ЗСУ формують десятки нових бойових частин — наш “ударний кулак”, який піде в наступ звільняти території. На новій техніці, злагоджені та підготовлені. Держава та партнери забезпечать зброєю, формою, засобами захисту і купою всього іншого першочергового. Але далеко не всім. І тут плече підставить волонтерський рух”, – написав Чмут у фейсбуці.

За його словами, фонд компетентної допомоги армії “Повернись живим” у найближчий місяць проактивно “вкладе” понад 200 мільйонів народних коштів у посилення зв’язку, ситуаційної обізнаності та керованості новостворених бригад Збройних сил України.

“Тисячі цифрових захищених радіостанцій, різноманітних антен, ноутбуків, моніторів, камер, акумуляторів, генераторів, старлінків, кілометри кабелів — сотні одиниць номенклатури вже закуплено, купується або й передається вже сьогодні”, – розповів директор “ПЖ”.

Чмут повідомив, що цього тижня три військові частини отримали мережеве обладнання засоби спостереження, живлення та техніку для командних пунктів на суму 4 млн 779 тис. 518,71 грн, а саме:

  • 24 портативні зарядні станції;
  • 22 місткі акумуляторні батареї;
  • 21 ноутбук, 15 телевізорів, 9 моніторів, 7 медіаплеєрів, 17 кабелів HDMI і 4 принтери для облаштування командних пунктів;
  • 16 терміналів Starlink, 12 маршрутизаторів, 10 роутерів, 4 комутатори, 2 радіосканери та 2 набори конекторів й 11 — інструменту для роботи з мережевим обладнанням;
  • 16 потужних камер відеоспостереження;
  • 11 генераторів (дизельних та інверторних), а також 7 перетворювачів напруги і 8 інжекторів;
  • 8 жорстких дисків і 28 карт памʼяті;
  • 3 мобільні комплекси спостереження для моніторингу обстановки на фронті з безпечної позиції;
  • 6,4 км різноманітного кабелю для налагодження внутрішніх мереж звʼязку підрозділів.
Повернись живим - допомога новим військовим частинам_3 Повернись живим - допомога новим військовим частинам_2 Повернись живим - допомога новим військовим частинам_1
<
>

“Від якості зв’язку, управління та ситуаційної обізнаності значною мірою залежить результат будь-якої операції — чи то наступ, чи оборона. Це основа основ. І це те, у що потрібно першочергово вкладатися задля реалізації потенціалу всієї тієї західної техніки та озброєння, що ми отримуємо”, – підсумував Тарас Чмут.

Читайте також:
Нова велика мобілізація до ЗСУ після року великої війни. “Дикий і Лиховій” з підсумками лютого 2023

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна