Школярі Дарницького району Києва встановили рекорд за кількістю зроблених окопних свічок для ЗСУ – понад 31 тисячу

Учні шкіл Дарницького району Києва, їхні батьки, вчителі та інші волонтери встановили новий рекорд за кількістю окопних свічок, виготовлених разом для Збройних сил України – понад 31,2 тисячі.

Як передає “Новинарня“, досягнення було зафіксоване у вівторок, 14 березня, представниками Національного реєстру рекордів України.

“Теплі” бляшанки виставили у формі тризуба та слів “Віримо у ЗСУ” на стадіоні однієї зі шкіл Дарницького району столиці.

“Ми сьогодні маємо рекорд, який є національним досягненням всієї України. 31 тисяча 258 свічок, які поїдуть сьогодні на фронт до наших бійців”, – сказала після підрахунку представниця Нацреєстру Лана Вєтрова.

За інформацією “5-го каналу“, за тиждень волонтери на Лівому березі Києва планували зробити 14 тисяч свічок – з нагоди 14 березня, Дня українського добровольця, “але не змогли зупинитися”.

У дипломі записано: “Рекорд – найбільша кількість окопних свічок на одній локації. Організатор – Дарницька в місті Києві районна державна адміністрація”.

Окопні свічки – бляшанки з парафіном і накрученим гофрованим картоном та ґнотом, які дозволяють отримати у бліндажах світло, тепло, допоможуть підігріти воду та їжу. Із настанням холодів їх почали виготовляти для ЗСУ волонтери по всій Україні.
Досі було зафіксовано вже кілька рекордів за кількістю таких виробів. Попередній рекорд, у виконанні студентів, включав 5693 окопні свічки.

Читайте також:
Президенти Литви, Латвії та Естонії власноруч зробили окопні свічки для ЗСУ

Фронту допомагають “старики”. Як Луцький геріатричний пансіонат волонтерить для ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна