Сертифікація MFi від Apple – які аксесуари не завадять ℗

Знайти сумісні продукти та аксесуари для iPhone нескладно. Значно складніше знайти товар, сумісний з усіма функціями iPhone, який гарантовано не завдасть йому шкоди. Аби переконатися, що ви вибрали правильний продукт, Apple використовує MFi-сертифікацію. Розповідаємо, що означає маркування і чому важливо купувати сертифіковані аксесуари.

Що таке програма MFi від Apple

Apple MFi — це система, що надає виробникам доступ до ліцензованих технологій і специфікацій апаратного забезпечення безпосередньо від компанії Apple. Це дає змогу брендам створювати аксесуари, повністю сумісні з гаджетами «‎яблучної» компанії.

Програма MFi вирішує одразу три завдання:

  1. Дозволяє купувати більш доступні аксесуари для iPhone без ризику його пошкодити.
  2. Продовжує термін експлуатації смартфона і знижує ступінь зносу внутрішніх компонентів.
  3. Виключає будь-які збої під час взаємодії аксесуара і пристрою.

Що буде, якщо користуватися несертифікованою продукцією? Припустимо, ви придбали новий iPhone 14, його стан акумулятора — 100%. Акумулятор гаджета розрахований на 500 повних циклів зарядки перш ніж втратити 20% місткості. Тобто смартфоном можна користуватися щонайменше рік, перш ніж батарея помітно деградує.

Якщо заряджати гаджет «чим доведеться», вже за пів року ви виявите падіння місткості на 20%. Хоча використання продуктів без позначки MFi не гарантує, що смартфон зламається швидше, але з сертифікованою продукцією ви зводите таку ймовірність практично до нуля.

Важливо, аби куплений товар відповідав стандартам сумісності. В такому разі магніти MagSafe на чохлі надійно утримують прикріплені аксесуари, а під’єднаний ЗП і дріт заряджають смартфон з максимальною швидкістю та можуть використовувати «Оптимізоване заряджання».

Як працює сертифікація

Щойно виробник приєднується до програми, отримує доступ до специфікацій і технологій, він може почати роботу над отриманням сертифіката MFi для аксесуара, дотримуючись такого алгоритму дій:

  1. План продукту. Виробник має розповісти Apple про те, як він планує інтегрувати в аксесуар технологію, ліцензовану MFi.
  2. Розробка аксесуара. Проєктування, створення і тестування аксесуара після придбання та інтеграції необхідних MFi компонентів.
  3. Отримання сертифікації. Після завершення розробки виробники мають використовувати інструменти сертифікації, що надаються Apple, аби забезпечити оптимальний користувацький досвід. Необхідно представити на розгляд готовий до виробництва зразок і пакувальні матеріали.

Після того як Apple видасть сертифікат, виробник може почати масове виробництво і продажі. Приємний бонус для користувача: аксесуари не викликатимуть на iPhone дратівних вікон, що спливають, на кшталт «Цей аксесуар може не підтримуватися».

В інтернет-магазині estore.ua представлені сертифіковані продукти для гаджетів Apple за вигідною ціною. Аксесуари поставляються з офіційною гарантією від магазину.

На які продукти поширюється сертифікація MFi

Крім згаданих чохлів, зарядних пристроїв і шнурів Lightning, можна підібрати інші сертифіковані аксесуари:

  • системи «Розумного будинку»;
  • акустичні системи;
  • автомобільні інформаційно-розважальні системи;
  • гарнітури та навушники;
  • ігрові контролери;
  • обладнання для фітнесу;
  • слухові апарати;
  • музичні інструменти;
  • іграшки.

Аксесуари, що використовують стандартизовані технології, не потребують сертифікації MFi. Наприклад, навушники або продукти, які використовують профілі Bluetooth, вбудовані в iOS, не потребують перевірки. Але такі пристрої не отримають ексклюзивні функції, на кшталт взаємодії з Siri.

Сертифікація MFi спрощує вибір відповідного аксесуара

Отримання технічних даних безпосередньо від Apple допомагає під час проєктування і розробки аксесуарів для iPhone або iPad. Користувач може бути впевненим у безпеці та правильній роботі продукту. Ви витрачаєте менше часу на пошук відповідного варіанту — не потрібно вивчати форуми та відгуки.

Матеріал публікується на правах реклами ℗

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна