СБУ викрила ділків, які намагалися ввезти в Чернівецьку область 37 млн грн готівкою з ТОТ

Служба безпеки України викрила ділків, які у валізах намагалися ввезти в Україну з тимчасово окупованих територій вкрадену готівку на суму 37 млн грн.

Про це йдеться в повідомленні української спецслужби в понеділок, 13 березня.

“Служба безпеки заблокувала транснаціональний канал незаконного ввезення в Україну грошей, викрадених на тимчасово окупованій території нашої держави. Викрито п’ятьох учасників схеми, в яких вилучено майже 37 млн у гривневому еквіваленті”, – інформують в СБ.

За інформацією СБУ, зловмисники намагалися приховано, під виглядом туристів на рейсовому автобусі, провезти ці кошти в Чернівецьку область через пункт пропуску “Порубне”.

“При цьому частину готівки сховали у валізи, а частину примотали собі до тіла”, – уточнюється в повідомленні.

У СБУ наголошують, що, за попередньою інформацією, ці гроші було викрадено з тимчасово окупованих територій України.

“Надалі отримані злочинним шляхом кошти вивозили до однієї з країн Близького Сходу, а потім через європейські країни – до митного кордону нашої держави”, – зазначається в повідомленні.

За матеріалами СБУ на вилучені кошти накладено арешт.

У повідомленні зазначається: “Вивчається версія, що незаконно ввезені гроші могли призначатися для фінансування російської агентури в Україні”.

Також у співпраці з Державною службою фінансового моніторингу відстежуються всі маршрути нелегального каналу та причетні до цього особи. Частина коштів, вилучених у “транзитній” країні ЄС раніше, наразі заблокована. Вирішується питання про їх стягнення на користь України.

Заходи проводилися за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора та у взаємодії з Державною службою фінансового моніторингу України.

Читайте також:
На Одещині шахраї видурювали гроші у родичів загиблих воїнів – прийшла СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна