Під Куп’янськом затримали російського солдата, який восени відстав від своїх і відтоді переховувався

Українські поліцейські в Куп’янському районі на Харківщині затримали військовослужбовця армії Росії, який ще з часу відступу окупаційних сил переховувався в покинутих будинках.

Про це в понеділок, 13 березня, повідомила пресслужба ГУ Нацполіції Харківської області.

“13 березня під час патрулювання селища Куп’янськ-Вузловий наряд батальйону поліції особливого призначення зі складу зведеного загону ГУНП в Луганській області затримав 42-річного чоловіка. При перевірці з’ясувалося, що він військовослужбовець 27-ї мотострілецької бригади Росії”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що це житель Московської області.

Фото: ГУ Нацполіції

На фото видно, що чоловік не виглядає виснаженим. Він вбраний у звичайний цивільний одяг дещо завеликого розміру.

“Затриманий розказав, що після того, як Збройні сили України звільнили Куп’янщину, він переховувався у покинутих будівлях на території району.
Для з’ясування всіх обставин перебування військовослужбовця РФ на території України його доставили до Куп’янського відділу поліції”, – зазначили правоохоронці.

Нагадаємо, Харківська офензива тривала в першій половині вересня 2022 року. Куп’янську було визволено 10 вересні. 14 вересня президент Володимир Зеленський повідомив, що українські військові звільнили від російських окупантів більшу частину Харківської області.

Читайте також:
Вереснева офензива: як відбувалося звільнення Харківщини. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна