Додати на виплати військовим: уряд підтримав збільшення видатків бюджету на 0,5 трлн

Кабінет Міністрів підтримав законопроєкт про збільшення видатків державного бюджету на 537 млрд гривень.

Про це в понеділок, 13 березня, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Уряд сьогодні підтримав законопроєкт про збільшення видатків державного бюджету на 537 млрд грн. Понад 518 млрд грн пропонуємо додатково спрямувати на сектор безпеки й оборони та ще на 19 млрд збільшити резервний фонд. Це сприятиме посиленню нашої обороноздатності та зупиненню російської агресії”, – написав Шмигаль у телеграмі.

За його словами, завдяки підтримці міжнародних партнерів було знайдено додаткові фінансові можливості, щоб підтримати нашу армію.

“У проєкті закону пропонуємо додаткові кошти спрямувати на виплати військовим, закупівлю військової та спеціальної техніки, обладнання тощо. Розраховуємо на підтримку парламенту”, – додав прем’єр.

Президент Володимир Зеленський у вечірньому зведенні уточнив: “Усі кошти будуть спрямовані на фінансове забезпечення наших військових, на підтримку нашого сектору оборони держави, на оборонне обладнання, в тому числі дрони”.

Нагадаємо, в бюджеті-2023 на всю безпеку і оборону було закладено 1 трлн 141 млрд грн.

У січні 2023 року Міноборони через брак коштів скасувало доплату 30 тис. грн військовим не на передовій.

Читайте також:
МОУ роз’яснило наказ про скасування премій-“тридцяток”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна