ДБР розслідує побиття солдата у військовій частині на Житомирщині

Державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування за фактом побиття командиром взводу однієї із військових частин на Житомирщині підлеглого солдата.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Розслідування розпочато на підставі матеріалів Військової служби правопорядку.

У Бюро нагадують, що 11 березня у соцмережах з’явилося відео з побиттям солдата його командиром.

“У ході перевірки було підтверджено, що інцидент стався в одній із військових частин на Житомирщині того ж дня після обіду. З пояснень молодшого лейтенанта, “виховну бесіду” із застосуванням ударів руками та ногами він провів через перебування солдата, начебто, у стані алкогольного сп’яніння”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі життю та здоров’ю солдата нічого не загрожує, тяжкість отриманих тілесних ушкоджень встановлюється.

Попередня кваліфікація правопорушення: перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинені в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Як писала “Новинарня“, подія відбулася у 190-му навчальному центрі в смт Гуйва на Житомирщині. Офіцер на відео, який бив солдата, – командир 2-го взводу роти охорони лейтенант Віктор Вітусевич. Після розголосу він вибачився.

Читайте також:
На кордоні з Білоруссю загинув боєць волинської ТрО, почали розслідування обставин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна