У Молдові викрили найманців російських спецслужб, які влаштовували заворушення

Правоохоронці Молдови викрили план російських спецслужб щодо дестабілізації політичної ситуації в країні через вуличні акції партії “Шор” та затримали найманців.

Про це 12 березня розповів глава національної поліції РМ Віорел Чернеуцяну, повідомляє Newsmaker.

Чернеуцяну згадав, що правоохоронним органам вдалося зупинити громадянина Росії, який прибув до Кишинева 9 березня. За словами поліцейського, його метою було навчити людей, які збиралися дестабілізувати ситуацію в Молдові.

“Наш агент під прикриттям, впроваджений у цю групу, вступив у контакт із людиною з Росії. Другий громадянин Росії, Андрій, приїхав до Молдови, щоб організувати навчання. Раніше він уже бував у Молдові, кілька разів змінював прізвище і документи, щоб його не можна було відстежити”, – розповів Чернеуцяну.

Очільник поліції повідомив, що організатори майбутніх заворушень сформували 10 груп по 10 осіб, яких готували до акцій. Усі їхні дії координували з Росії. При цьому всім завербованим обіцяли за організацію заворушень 10 тисяч доларів і підтримку з боку політичних сил у Молдові. Учора сімох із них затримали й доставили в поліцію.

Чернеуцяну продемонстрував записи, зняті прихованою камерою, на яких зображені тренування провокаторів.

Нагадаємо, в Молдові вже тривалий час тривають перманентні проплачені вуличні акції, інспіровані зовні задля повалення проєвпропейського уряду.

Читайте також:
У Молдові – новий уряд. Прем’єр Речан пообіцяв швидшу інтеграцію в ЄС і відбиття гібридних атак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна