Посеред Бахмута фронт проходить по річці, яка стала “зоною смерті” для росіян

Російські сили, представлені зокрема найманцями приватної військової компанії “Вагнера”, за останні чотири дні взяли під контроль більшість східної частини міста Бахмут на Донеччині, і тепер лінія фронту проходить по річці Бахмутка.

Про це йдеться в огляді розвідувальної спільноти міністерства оборони Великої Британії, поданому у твіттері 11 березня.

Таку картину фіксує і мапа бойових дій на сайті DeepState станом на 11 березня:

Новинарня” створила гіф-зображення змін цієї карти від початку березня 2023 року:

Відхід українських військ із Забахмутки в коментарях ЗМІ підтверджували і самі бійці.

Британці зазначають, що Збройні сили України продовжують утримувати західну частину Бахмута і зруйнували ключові мости через Бахмутку, яка протікає з півночі на південь через смугу відкритої місцевості шириною 200-800 м між забудованими районами.

“Оскільки українські підрозділи можуть вести вогонь з укріплених будівель на заході, ця територія перетворилася на “зону смерті”, що, ймовірно, зробить її дуже складною для сил “Вагнера”, які намагатимуться продовжити свій фронтальний наступ на захід”, – сказано в огляді британського МО.

Водночас британська розвідка зазначає, що українські сили та їхні лінії постачання на захід від Бахмута залишаються вразливими до постійних спроб сил РФ обійти захисників із півночі та півдня.

Бахмут протягом останніх місяців залишається ареною найзапекліших боїв в Україні. Українське командування ухвалило рішення не виходити з міста, пояснюючи це тим, що оборона дозволить виснажити найбільш боєздатні російські сили.

Читайте також:
Maxar показала, як виглядає Бахмут після бомбардувань

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна