Продався за авто: мешканця Сєвєродонецька, який здавав ворогу координати ЗСУ, засудили до 13 років тюрми

Житель Сєвєродонецька Луганської області, який на початку повномасштабного вторгнення РФ був завербований російськими спецслужбами і здавав їм координати позицій українських військ, проведе 13 років за ґратами.

Про рішення суду щодо зрадника повідомляє пресслужба СБУ.

“Служба безпеки зібрала неспростовні докази вини ще одного російського агента, який проводив розвідувально-підривну діяльність на східному фронті. За вказівками агресора він здійснював приховане візуальне спостереження та фотофіксацію місць розташування та переміщення підрозділів Сил оборони”, – зазначається в повідомленні.

Насамперед ворога цікавили точні координати позицій українських військ у районі Сєвєродонецька. Отриману інформацію окупанти використовували для прицільних ракетних ударів по військових об’єктах ЗСУ.

Чоловіка завербував представник російської розвідки, який воював у складі 2-го армійського корпусу південного військового округу ЗС РФ. Для комунікації з “куратором” агент використовував анонімні месенджери.

За “співпрацю” загарбники обіцяли своєму агенту автомобіль, який викрали у місцевого жителя.

“Втім, отримати автівку зловмиснику так і не вдалося. Співробітники СБУ та військові затримали ворожого поплічника у результаті спецоперації в березні 2022 року”, – інформує СБУ.

На підставі зібраних доказів суд визнав фігуранта винним за ч. 1. ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

За матеріалами Служби безпеки суд призначив йому 13 років позбавлення волі.

Читайте також:
В Одесі контррозвідка СБУ впіймала ще одного ворожого інформатора

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна