Френч-прес vs пуровер: як ви варите каву? ℗

Класичне приготування кави в турці відходить на другий план, коли хочеться зручно, багато та одразу на всіх. Саме цього допомагають досягти заварники для кави – вже знайомий френч-прес – https://newtea.ua/uk/posuda-dlya-chaya/zavarivanie-kofe/contruksija-french-press та дещо незвичний пуровер – https://newtea.ua/uk/posuda-dlya-chaya/zavarivanie-kofe/contruksija-purover. Про різницю в заварюванні, а головне – про особливості напоїв, приготованих у цьому посуді, поговоримо просто зараз.

Кава із френч-пресу

Френч-прес для кави став настільки популярним завдяки легкості заварювання. Конструкція чайника проста: ємність і колба з кришкою та ситечком. Завдяки ним напій виходить без осаду (тож не гадати вам на кавовій гущі), і чистота кольору також приваблює багатьох кавоманів. Важливо також, що сам прес для кави легкий, мобільний та простий у догляді.

Френч-преси виготовляють із різних матеріалів:

  • прозоре і міцне скло;
  • надійний та не крихкий пластик;
  • витончена та святкова кераміка;
  • довговічний метал.

Для приготування напою помол зерен має бути крупним, щоб часточки кави залишились під ситом. Тут можна сміливо використовувати дуже гарячу воду: до 95 градусів. Час заварювання – від 2 до 6 хвилин: що більший об’єм заварника – то довше необхідно витримувати каву. Важливо також не затягувати: кава може набути значної гірчинки і стати надто міцною.

Кава з пуровера

Пуровер – це метод заварювання для тих, хто любить не лише пити каву, а й насолоджуватись процесом її приготування, контролювати та експериментувати з результатом. Цей заварник виглядає як воронка з фільтром, через яку пропускається тонесенький потік гарячої води. Тобто, результат можна отримати, як із професійної кавомашини, але проробити весь процес власноруч.

Пуровер купити також можна в різних матеріалах:

  • скло і кераміка довго зберігають тепло, та є досить крихкими;
  • пластик – легкий і мобільний, але з часом може деформуватись.

Помол кави для пуровера має бути дрібним чи середнім, щоб вода повільніше проходила через часточки, і робила напій більш насиченим. Воронка із фільтром ставиться просто на чашку, через зерна проливається приблизно 50 мл гарячої води. За 30-40 секунд вся рідина опиниться в ємності – і пуровер можна переставляти на наступну чашку, одразу починаючи готувати нову порцію.

Сміливо обирайте метод, який є для вас ближчим, та не бійтесь експериментувати: насправді, найсмачніша кава завжди виходить вдома.

Матеріал публікується на правах реклами ℗

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна